HANKŮV DŮM

Městské kulturní zařízení Dvůr Králové nad Labem

Taneční kurzy pro mládež

Kurzy tance a společenského chování mají v Hankově domě dlouholetou tradici. Vedou je zkušení taneční mistři Kateřina a Tomáš Chmelovi.

Mají za sebou 30tiletou praxi v oblasti tanečního sportu, společně vytančili nejvyšší taneční třídu – M „Mezinárodní“  ve standardních a latinskoamerických tancích. Soutěžili v celé řadě evropských i neevropských zemí na mezinárodních i domácích tanečních soutěžích.

Jsou mistři ČR juniorů a mistři Rakouska juniorů v latinskoamerických tancích v párovém tancování a finalisti Mistrovství ČR dospělých v družstvech. Byli dlouholetým párem mistrovských formací v Taneční škole KROK Hradec Králové, ve kterých jsou několikanásobnými Mistry ČR a finalisty mistrovství světa.

Tančili v Itálie, v Moldávii, ve Švédsku. Mimo jiní tančili taneční ukázky na plese pro pana presidenta Havla ve Španělském sále Pražského hradu a také na Slavnostech valčíku ve vídeňském Hofburgu.

Pořádají moderní taneční kurzy pro mládež i pro manželské a taneční dvojice v Hradci Králové, v Jaroměři a ve Dvoře Králové. Tomáš Chmel je profesionálním členem Svazu učitelů tance ČR a trenérem a porotcem v Českém svazu tanečního sportu.

V září roku 2011 založili taneční klub TAK Dance Jaroměř, se kterým vytančili hned několik titulů – Mistr Slovenska 2014 v latinskoamerických i standardních tancích, Mistr ČR 2014 Svazu učitelů tance v kategorii Děti a v kategorii Junior.

Od června 2014 převzali Taneční školu KROK od Jaroslava a Jany Krtičkových. Vznikla tak největší taneční škola v Královéhradeckém kraji TAK Dance KROK.

Pod vedením manželů Chmelových čeká na účastníku tanečních kurzů deseti lekcí, tři prodloužené a závěrečný věneček.