HANKŮV DŮM

Městské kulturní zařízení Dvůr Králové nad Labem

PĚVECKÝ SPOLEK ZÁBOJ

Sbormistr: Vít Mišoň
Počet členů: Spolek 25, Pěvecký sbor 20
Pravidelné zkoušky: každé pondělí od 19:00 hod. do 21:00 v učebně Hankova domu

Pěvecký spolek Záboj byl založen v roce 1861. V současné době sdružuje nejen aktivní zpěváky, ale také příznivce sborového zpívání. Všichni se podílejí na financování spolku. Pěvecký sbor se schází každý týden ke zkouškám. Během roku uskuteční obvykle 5-10 koncertů a příležitostných vystoupení ve Dvoře Králové a okolí. Účastní se pěveckých festivalů. Od roku 1994 zorganizoval ve Dvoře Králové již osmkrát Setkání pěveckých sborů. Činnost Spolku Záboj je finančně podporována Městem Dvůr Králové nad Labem a sponzory. Dříve spolupracoval se dvěma sbory z Německa, reprezentoval Českou republiku v Itálii, Francii a Německu. Spolek Záboj byl zaregistrován do spolkového rejstříku vedeného u Krajského soudu v Hradci Králové pod sp. zn. L 1563.

Vyzýváme hudbymilovné spoluobčany Dvora Králové, kteří rádi zpívají:  
PŘIJĎTE MEZI NÁS!  Věříme, že se Vám bude ve sboru ZÁBOJ líbit.

Pěvecký sbor Záboj přijímá nové členy

Smíšený pěvecký sbor Záboj přijme do svých řad nové členy, zejména muže. Pro sezonu 2023 připravujeme nový zajímavý program, tradiční jarní koncert se uskuteční v květnu. Přijďte nás podpořit! Čeká Vás příjemný kolektiv a krásné zážitky při společném zpívání.

Zkoušky probíhají každé PONDĚLÍ od 19:00 do 21:00 v učebně Hankova domu.

Dále informujeme, že Vánoční koncert v kostele sv. J. Křtitele ve Dvoře Králové se koná každoročně 26. prosince v 17:00 hodin. Předvánoční koncerty uskutečníme tradičně v DSJ Žireč, v Hajnici a Bílé Třemešné.

Aktuality naleznete na našem facebooku ZDE

Tak neváhejte a přijďte! Těšíme se na Vás.